December 2020 in Coronatijd

In de Decembermaand werkt de internationale post steeds wat langzamer. Dus ontvang ik na de jaarwisseling nog wat nieuwsberichten uit de protestantse wereld van Italië in December. Wat mij daarbij opvalt:

Digitale Kerkdienst
Digitale Kerkdienst
In verband met het (gedwongen) gebruik van social media in het vormgeven van kerkdiensten is er een mogelijkheid gekomen dat verschillende plaatselijke gemeenten zijn gaan samenwerken in hun uitzendingen. Een lichtpunt in een verder zo zware tijd.

Een kritische stem die oproept tot bezinning over zaken die nu zo belangrijk worden geacht: het gebruik van internet (vanwege een storing bij Google in Italië) moet steeds heel bewust worden gedaan. En de hoge verwachting van het verlossend effect van Corona-vaccinatie: dat mag de blijvende noodzaak van voorzichtigheid en voorzorgen niet wegnemen.

Tentenkamp
Tentenkamp
De blijvende bezorgdheid en betrokkenheid bij wat nu zeker scherp aan de dag treedt in de sociale problematiek van (illegale) vluchtelingen in de grensgebieden van Italië: zowel de mensen die (zeg maar als illegale werkkrachten) in het Zuiden van Italië werken als mensen op doorreis, vooral naar Frankrijk, zijn uiterst kwetsbaar. De protestantse kerken doen, samen met anderen, wat ze kunnen. Op dit basale niveau wordt intensief samengewerkt. Dat zou minstens zo belangrijk kunnen zijn als de vormen van samengaan in het protestantisme en het bevorderen van de kerkelijke gemeenschap op theoretisch-theologisch niveau. Zo proberen de protestanten er zo goed mogelijk de moed in te houden.

Voor de bezoekers van onze website : Bedankt voor uw bezoek, en de redactie hoopt in 2021 zo goed mogelijk door te gaan.

Bron: RIFORMA 28/48 en 49
JK

Deel dit: