Uit de Protestantse pers, April 2019

Midden in de problematiek die de Corona-epidemie betekent voor het kerkelijk leven in protestants Italië (geen kerkdiensten, nauwelijks persoonlijke contacten, zeer sobere uitvaarten enz.) een enkel bericht uit het kerkelijk weekblad RIFORMA :

Digitaal Godsdienstonderwijs
Digitaal Godsdienstonderwijs
Bij allerlei ideeën die de ronde doen om (niet alleen na het einde van de epidemie terug te gaan naar “vroeger”, maar ook om) een les te leren uit deze toestand, valt bijv. een bericht op dat een dominee overweegt om de huidige wegens de uitgaansverboden opgepakte digitale vorm van godsdienstonderwijs vanwege de kerk door te laten lopen in bijzondere situaties: zo zijn er in een bepaalde streek van Italië enkele heel kleine kerkgemeenschappen met een enkele voorganger, waar de voorganger dus niet elke week (elke zondag) aanwezig kan zijn. Het digitale godsdienstonderwijs via Internet zou daarvoor een blijvende oplossing kunnen betekenen.

Opnieuw en nu des te dringender doen de helpende organisaties voor de bootvluchtelingen (niet in die grote aantallen als voorheen, maar niettemin nog steeds aankomend) een beroep op de regering van Italië om de opvang-maatregelen op zee en aan de kust niet te beëindigen vanwege de Corona-epidemie. Ook die medemensen vragen terecht toegang tot Europa, Italië als eerste opvangland.

Bron : RIFORMA 28/16

Deel dit: